ASML, Jumbo and CY2 sign as SPARC members

6 July 2023

Op 22 juni 2023, vond de voorjaarseditie plaats van Innovations Insight. Wederom is dit het moment waarop we de oogst van het afgelopen semester, oftewel het tweede deel van het schoolaar 2022/2023, te zien krijgen. Ook is dit voor SPARC het moment om samenwerkingen te (her)bezegelen met onze leden en dit keer mochten we drie nieuwe partners verwerken: ASML, Jumbo en CY2.

Parels

Studenten van Fontys ICT presenteren in de onderwijsomgeving van het Fontys ICT InnovationLab hun werk in de vorm van een markt. Dit is het moment dat partnerbedrijven en geïnteresseerden uit het werkveld, naar Strijp TQ komen om op deze unieke plek te zien wat de samenwerkingen tussen werkveld, onderzoek en onderwijs opbrengen. Ook worden de beste projecten beloond met een SPARC 'Innovation Lightning cup', een trofee uit handen van de jury en SPARC-bestuursleden. Martin Hundepool, bestuursvoorzitter, is verrast door de variatie in projecten: "We zien veel parels tussen de innovaties die ontstaan in het Fontys ICT InnovationLab, maar wat ook bijzonder mag heten zijn de projecten die je nu elk semester ziet doorbouwen. Die continuïteit is ontzettend waardevol."

Burgemeester

Dit keer was ook burgemeester van Eindhoven Jeroen Dijsselbloem aanwezig in het Fontys ICT InnovationLab om Innovations Insight bij te wonen. Dijsselbloem was onder de indruk van de onderwijslocatie en de samenwerkingen en onderschreef in reactie naar Fontys het belang van zo'n onderwijslocatie voor Eindhoven en de Brainport regio.

Nieuwe leden

Na de uitreiking van de SPARC 'Innovation Lightning cup', vond ook de ondertekening plaats, waarmee traditioneel nieuwe partners de samenwerking bevestigen. Afgevaardigden van ASML, Jumbo en CY2 hebben een krabbel gezet, ontvingen en SPARC-plaquette, en natuurlijk werd er geproost met bubbels om dit moment te vieren. Wij zijn er trots op dat we drie grote spelers in de regio mogen verwelkomen binnen onze coöperatie.

ASML zal aan de slag gaan met studenten van Software Engineering en mogelijk ook met specialisaties en minoren binnen de opleiding, zoals Data Driven Business Lab (DDBL) en XR Design. CY2 zal ook met Software Engineering en DDBL aan projecten starten om hun onderwijsoplossingen nog waardevoller te maken. Jumbo zal vooral samenwerken vanuit hun Jumbo Tech Campus, van waaruit gewerkt wordt aan een optimale klantbeleving met studenten uit de DDBL en Digital Experience Design specialisaties.

Wij kijken uit naar de resultaten van deze nieuwe samenwerkingen en zijn trots ASML, Jumbo en CY2 te mogen verwelkomen in de SPARC en Fontys ICT InnovationLab community op Strijp TQ.