Hauzer Techno Coatings en Infoland sluiten aan bij SPARC

29 september 2021

SPARC mocht onlangs twee nieuwe Partners in Innovation verwelkomen. Hauzer Techno Coatings en Infoland traden toe tot de coöperatie en gaan meteen van start met nieuwe projecten binnen het Fontys ICT InnovationLab. Een nieuwe stap in de groei van het platform, waarmee nieuwe expertise en kennis gecombineerd kan worden.

Groei netwerk en expertises

Infoland ontwikkelt software voor kwaliteits- en risicomanagement. De organisatie neemt nu de volgende stap en kiest voor innovatie na eerder als Partner in Education aangesloten te zijn bij Fontys Hogeschool ICT. Hauzer Techno Coatings ontwikkelt technische coating oplossingen, en is nieuw in het Fontys partnernetwerk. Met de toetreding van beiden tot SPARC groeit niet alleen het netwerk, maar ook de expertise die de innovaties binnen het Fontys ICT InnovationLab voedt. Het aantal SPARC leden staat hiermee op 21, waar we bijzonder trots op zijn.

Betere service met slimme datatoepassingen

De SPARC-leden zijn zeer geinteresseerd in de mogelijkheden die data-gedreven Smart Industry toepassingen te bieden hebben. Hauzer wil meer dashboarding inzetten in het proces voor hun klanten op basis van machine data. Coördinator van de minor Data Driven Business Lab Bart van Gennip heeft dit project onder zijn hoede: “Hauzer is via een oud-student, die daar werkzaam is, in contact gekomen met het Fontys ICT InnovationLab en SPARC. Als producent van coating machines, wil Hauzer de mogelijkheden van Industry 4.0 gaan benutten. Als onderdeel van een langer lopend onderzoek naar die mogelijkheden is hier een start gemaakt binnen de minor.”

Infoland wil vanuit hun systemen meer informatie ontsluiten via dashboards en daarmee belangrijke stappen zetten richting een data driven QHSE (Quality, Health, Safety and Environment)'. Ook dit project start binnen de minor Data Driven Business Lab bij Bart van Gennip: “Als Partner in Education heeft Infoland al jarenlang ervaring in de samenwerking met Fontys, wat nu resulteert in deelname aan de SPARC coöperatie. Voor hun Zenya software suite, waarmee ze quality- and riskmanagement doen voor bijvoorbeeld industry, construction en healthcare, gaan ze met studenten van de minor het Data Driven Business lab onderzoeken hoe ze op maat gemaakte dashboards kunnen maken gebaseerd op (predictive) KPI's voor het verbeteren van kwaliteit en het terugbrengen van risico's.

Algemene ledenvergadering

We zijn trots deze nieuwe samenwerkingen te mogen aankondigen en ook de start van deze innovatieprojecten. We hopen Infoland en Hauzer welkom te heten tijdens onze volgende Algemene Ledenvergadering op 12 november.