Toast op nieuwe samenwerkingen met Infoland, Hauzer, BDO en Sue

21 December 2021

Lockdown viering

Helaas kon dit heuglijke moment ook dit keer enkel online plaatsvinden. Jammer, vindt Fontys ICT InnovationLab programmamanager Suzanne van Kuijk: "Er is ontzettend veel gebeurd dit jaar ondanks de restricties. Graag hadden we dat samen met alle partners binnen SPARC kunnen vieren, maar helaas. Desondanks, wat in het vat zit verzuurt niet en die real-life toast volgt in het nieuwe jaar gewoon. Ook dan zal er genoeg nieuws zijn om te vieren."

Nieuwe projecten

BDO en Sue hebben meteen projecten klaarliggen waar studenten mee van start gaan. Studenten ICT & Media Design en ICT & Business mogen aan de slag met uiteenlopende vraagstukken. De eerste starten met een interface, guideline en lay-out challenge, en Business studenten gaan aan het werk met een betrouwbaar document classificatiesysteem en het inzichtelijk maken van de corporate CO2 voetafdruk. Ook daar kunnen ICT-studenten bij helpen, legt Bart van Gennip, programma coördinator Research & Innovation uit: "De uitdaging voor onze studenten zit in technologie inzetten waar deze het verschil kan maken. Het inzichtelijk maken van een CO2 voetafdruk is een typisch voorbeeld van een interessant onderzoeksobject wat door bedrijven wordt aangedragen. Het illustreert hoe divers de vraagstukken zijn waar onze studenten een rol in kunnen spelen."

Sue zal meerdere projecten uitzetten onder studenten ICT & Infrastructure met een focus op het domein rondom (multi)cloud architecture. De precieze opdrachten worden nog geformuleerd.

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Hoewel de lockdown niet de positieve noot is waarmee we het liefste 2021 af zouden sluiten, zijn er volop positieve ontwikkelingen gaande binnen de samenwerking met Fontys Hogeschool ICT. Ook de benoeming van nieuwe instituutsdirecteur Frens Vonken, zal nieuwe inzichten en kansen brengen. We kijken dan ook uit naar de ontwikkelingen die 2022 ons gaat brengen.