Axians en Embedded Fitness sluiten zich aan bij SPARC

24 juni 2021

SPARC mocht ook in juni weer twee nieuwe partners verwelkomen tot de cooperatie. Axians en Embedded Fitness tekenden als lid. Het commitment van twee nieuwe partners aan de samenwerking werd op 14 juni tijdens een feestelijk online borrelmoment gevierd. Hiermee treden Axians en Embedded Fitness ook toe tot het collectief Partners in Innovation, actief binnen het Fontys ICT InnovationLab.

Het bezoek van Eurocommissaris Gabriel en Minister van Engelshoven op 31 mei zette het Fontys ICT InnovationLab en de unieke samenwerking met SPARC in de spotlight. We zin er dan ook trots op dat we als cooperatie nu een verdere groei kunnen aankondigen. Maar liefst 21 partners investeren nu in de hybride leeromgeving voor ICT innovaties.

Embedded Fitness verkent de mogelijkheden van interactief en serious gaming in het stimuleren van beweging. Exergames noemen ze dat zelf, waarmee zowel sport als zorgtoepassingen verkent worden. Fitness met impact dus, en alleen maar mooi dat Fontys studenten hen daarbij gaan helpen. Het eerste project is het verkennen van games voor de Smart Wall die Embedded Fitness op Strijp T beschikbaar heeft. De studenten van Game Design & Technology gaan hiermee aan de slag.  

Axians biedt services in digital agility, wat betekent dat zij organisaties helpen om digitaal te versnellen met slimme ICT-oplossingen. Flexibele, digitale organisaties dus, die sneller, slimmer en veiliger zijn. Samen met studenten van de minor Data-Driven Business Lab gaan zij werken aan een data-gedreven project in het najaar. 

Naast deze twee nieuwe namen, sloot ook Gemeente Eindhoven aan bij het borrelmoment. De gemeente is eerder ook toegetreden tot SPARC en we zijn natuurlijk erg blij om de meest innovatieve gemeente van Nederland aan boord te hebben.