Sparc Incubator programma

Fontys ICT geeft studenten de kans om af te studeren in hun eigen start-up (afstudeer+). Dit heeft geleid tot een succesvolle beginnende bedrijven en onderwijs in een betekenisvolle context. De ambities van Fontys ICT reiken echter verder. Immers start-ups zijn een onmisbaar onderdeel van een bruisende IT-opleiding in de innovatieve regio. Daarom wordt het studentenstart-up programma uitgebreid met het doel om meer en betere start-ups te krijgen. Deze nieuwe, belangrijke, stap is dat studenten nu ook na hun studie betrokken blijven in het Open Innovation Lab, als stakeholder van betekenisvol onderwijs en als onderdeel van het regionale bedrijfsleven.

Meld je nu aan!

STUDENTEN START-UPS next level

In het nieuwe programma zijn een aantal zaken sterk verbeterd:

  • Er zijn ruimtes gecreëerd waarin Studenten start-ups gehuisvest worden. Dit geeft een impuls aan het bruisende karakter van het Fontys ICT Innovation Lab, het helpt de studenten hun bedrijf beter zichtbaar te maken, dit is een enorme stimulans voor andere ondernemende studenten.
  • Ondernemende studenten worden begeleid en gestimuleerd om met andere studenten samen te werken en na hun studie wordt gekeken naar doorstroom.
  • Het programma is geprofessionaliseerd, zo is er een intake procedure, een juridische inbedding en worden wederzijdse verwachtingen contractueel vastgelegd.

Fontys ICT wil graag een kennispartner zijn in de regio en het bedrijfsleven helpen innoveren, tegelijkertijd is het essentieel dat het bedrijfsleven het onderwijs innoveert. SPARC is cruciaal en succesvol in die ambitie, die nog versterkt wordt door het SPARC Incubators programma. Het idee is dat geselecteerde studenten-start-ups na hun afstuderen nog (maximaal) een jaar in het Fontys ICT Innovation Lab aanwezig blijven als SPARC start-up partner.

In dat jaar krijgt de SPARC Start-up:

  • de kans om als opdrachtgever voor studenten te dienen.
  • een werkplek aangeboden op locatie Strijp TQ.
  • begeleiding om de kans op een succesvolle onderneming zo groot mogelijk te maken.

What's in it for me?

De voordelen voor de start-up:

  • Je kan gebruik maken van de aanwezige kennis in het Fontys ICT Innovation Lab en van de kennis van studenten (door opdrachten uit te zetten).
  • Er is een werkplek voor je gereserveerd.
  • Er is een uitgebreid en professioneel begeleidingsprogramma.

Meld je nu aan!

Meer weten over het ontstaan van het programma?

Klik hier voor een stukje geschiedenis