Feestelijk moment uitbreiding SPARC tijdens Innovations Insight

15 February 2023

Tijdens Innovations Insight, het showcase event van studentenprojecten in de hybride leeromgeving van het Fontys ICT InnnovationLab, mocht SPARC ook een feestje vieren. Er zijn namelijk 3 nieuwe partners tot onze coƶperatie toegetreden, welke deel uit gaan maken van ons groeiende innovatienetwerk. Welkom TNO, Veiligheidsregio Limburg-Noord en DAF!

Innovations Insight

Met dit champagnemoment (want dat kon natuurlijk niet ontbreken tijdens de ceremoniƫle ondertekening) maken we een eind aan een reeks online momenten, noodzakelijk gemaakt door de lockdowns. Op locatie waren vertegenwoordigers van TNO, Veiligheidsregio Limburg-Noord en DAF aanwezig om de krabbel te zetten onder de partnerovereenkomst. Om dat te beklinken werd ook een symbolische oorkonde overhandigd voor op de 'thuisbasis' van deze nieuwe SPARC-leden. Diverse leden waren aanwezig op het event, waar studenten de resultaten presenteren van hun aflopende semesters. Namens SPARC waren bestuursvoorzitter Martin Hundepool en penningmeester Johan van den Heuvel aanwezig bij de ondertekening. Ook werd later het winnende project geselecteerd door een jury, waar beiden deel van uit maakten. Monique Esselbrugge, wethouder onderwijs, mobiliteit, binnenstad en Design district gemeente Eindhoven, overhandigde hen de award.

Partnernetwerk

Als kersverse partners in ons netwerk, mogen de drie organisaties zich nu officieel 'Partner in Innovation' noemen en SPARC-lid. Dat betekent dat zijn meedenken en investeren in de ontwikkeling van het toegepaste onderzoek en onderwijs bij Fontys op het vlak van ICT. Alledrie brengen zij dan ook projecten onder in het Fontys ICT InnovationLab.

TNO start met AI-geralteerde projecten, binnen de minor AI for Society. De Veiligheidsregio Limburg Noord heeft al eerder een project uitgevoerd binnen de specialisatie cyber security en DAF gaat aan de slag met software engineering. We kijken uit naar de resultaten op de volgende editie van Innovations Insight.