ICT-studenten speuren met AI naar 'Wie is de Mol?'

22 January 2024

Een groep ICT-studenten van Fontys mocht zaterdagavond zijn opwachting maken in het televisieprogramma Moltalk, het napraatprogramma van de populaire spelshow Wie is de Mol? De reden: in opdracht van docent Frans Mouws proberen de studenten met gebruik van artificial intelligence, ofwel AI, te achterhalen wie de mol van dit seizoen is.

En zo zaten de Eindhovense studenten ineens onder de felle studiolampen. Het ene moment krijg je een onderzoeksopdracht, het volgende moment word je uitgenodigd en verschijn je op televisie. Want ja, AI is de blits op dit moment. En bij menig omroep houden ze waarschijnlijk hun hart vast als het om dit soort programma's gaat: helpt AI onze hele programmaformule naar de sodemieter?

Zo'n vaart zal het nog even niet lopen, zegt ICT-docent Mouws. “Gelukkig niet. Al weet je nooit hoe het over een tijdje is. Aan de andere kant: AI is geen toverbal. Het is heel simpel eigenlijk: AI kan niets beter dan mensen, alleen wel veel sneller. Het zal nooit iets beters produceren dan een groep psychologen en ICT'ers kan ontdekken, maar wel honderd keer sneller."

Lees het volledige artikel op Bron

Bekijk hier het verslag van Omroep Brabant

Fontysstudenten (staand vlnr) Patrick, Juliusz, Martin, Simeon, Laura en Vincent. In het midden studente Yap, presentatoren Marlijn Weerdenburg en Splinter Chabot en FHICT-docent Frans Mouws