Nieuwe bestuursvoorzitter SPARC per 1 januari 2024: Maurice van Veghel

20 December 2023

Vanaf 1 januari 2024 is Maurice van Veghel de nieuwe bestuursvoorzitter van SPARC. Maurice is vanaf het allereerste moment bij SPARC betrokken en heeft ambitieuze plannen voor de toekomst van SPARC. “In de kamer van Ad Vissers destijds was de eerste spark voor SPARC. Alex Otten werd de eerste voorzitter en ik secretaris. Toen Alex stopte nam Martin Hundepool de voorzittersrol op zich, ik bleef secretaris van de coöperatie. Nu Martin stopt, leek het mij het perfecte moment om mijzelf kandidaat te stellen als nieuwe voorzitter van SPARC.”

Maurice is momenteel werkzaam bij Eviden (de digitale tak van Atos). Daarvoor is hij achtereenvolgens CIO geweest van TU Delft en Sligro Food Group. Inmiddels heeft hij dus zicht op zowel de vraag- als de aanbodkant van IT. Bij Eviden is Maurice Transformation lead, hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de manufacturingpropositie. Daarnaast is hij al tien jaar voorzitter van Raad van Advies van HBO-i, de overkoepelende organisatie van alle hbo-ICT opleidingen in Nederland. Vanuit die hoedanigheid overziet Maurice hoe alle hbo-ICT opleidingen ervoor staan. “Fontys zit met hun aanpak en de verbinding met SPARC op een unieke positionering. Dat willen we graag zo houden. Er staat een ambitieuze agenda klaar voor de komende jaren die we als bestuur en met de leden van SPARC met energie gaan oppakken.”

Op het innovatieve Fontys ICT InnovationLab voeren Fontys ICT-studenten samen met SPARC-leden, waaronder Jumbo, PSV, het Ministerie van Defensie en SUE, al vijf jaar praktijkgericht onderzoek uit. Deze bruisende hub op Strijp-T, voorheen het terrein van Philips Industrial Electronics en de geboorteplaats van ASML, is het toneel van voortdurende innovatie. SPARC draagt hieraan bij door co-financiëring van onderzoek en ondersteunt start-ups in de Brainport-regio.